Skip to content

О нама

Ко смо ми?

Правдољубиви визионари, филантропи, миротворци, …!
Желимо мир у свету! Свет без ратова, мржње, сукоба, конфликата, љубоморе, зависти и себичности.

Свет у ком се поштује људско достојанство. 

Свет у ком су право и правда изједначени.

Свет у ком се сукоби решавају на хуман начин, брзо, мирним вансудским путем.

Свет који поштује право граћана да знају своја права и начине како да их остваре.

Свет у ком је стручна јавност сложна око претходно наведеног.

Свет без страха, без насиља, без сукоба, свет где је поверење подразумевана категорија
између свих људи. 

Свет где се поверење унапређује уместо да се губи.  

Свет у коме се сукоби решавају у мирним, вансудским, хуманим поступцима као што је Медијација.

Свет у ком ћемо се сви потрудити да будемо медијатори у кући, породици, међу пријатељима, 
у комшилуку, на послу, у судници, у суду, на улици, у ресторану, тргу, на било ком
јавном месту, 
у школи, у локалној заједници, у скупштини, парламенту и сл.

 

МЕДИЈАЦИЈА

Ако сваки човек има право да зна да може своја права , у демократском друштву остварити на демократски начин, како је могуће да многи не знају о правној могућности, да сукоб који имају, могу решити мирним вансудским путем? Не знају да та могућност постоји и да се тај процес назива Медијација. 

Како је могуће да они који су се заклели на поштовање права и правде се боје законских процеса?

Наша Мисија

У чему се састоји?

Наша мисија се састоји у пружању веродостојних информација грађанству и стручној јавности о медијацији а онда и пружању свих осталих информација које су корисне, едукативне и имају изграђујућу улогу на сваког појединца и организацију, друштво у целини. Информације које свима могу бити на корист и које ће водити ка мирном решавању спорова.

 

шТА НАМ ЈЕ ЖЕЉА?

Жеља нам је да се сви спорови, сукоби и конфликти реше мирним путем и да се међуљудски односи унапреде. То је наша визија, да створимо такво друштво. Мирољубиво, без насиља, без конфликата и сукоба, мржње, бола и патње, у коме се и најмањи наговештај сукоба решава на медијаторски начин уз потпуну једнакост уважавања страна. Друштво медијатора. Свет у ком се сви трудимо да будемо медијатори било где и било кад. Свет у ком се сваки сукоб решава у процесу медијације!

пРЕДУСЛОВИ за успех

Да би то остварили прво се сви морају информисати о тој могућности. Грађани морају бити упознати са својим правима (па и правом да сукоб могу решити вансудским путем у процесу медијације) а стручна јавност о својој активној улози у процесу медијације. Идеја је да разбијемо све предрасуде, пружимо тачне информације, едукујемо људе о поступку медијације и свим њеним бенефитима како за граћанство тако и свим њеним бенефитима за стручну јавност!

Наша циљна група

Наша циљна група су сви грађани, привредници, образовне институције, привредне коморе, синдикати, социјалне службе, комплетна стручна јавност (медијатори, адвокати, судије, правници, адвокатска и судијска удружења, удружења медијатора, организације , локалне самоуправе, државни органи, министарства…), и то све на међународном нивоу.


Магазин медијатор

Наш магазин, наше веб место ће бити место где ће сви, и медијатори и стручна јавност и грађани, сви који су били корисници или спроводили медијацију, моћи да деле и размењују своја знања и искуства . Место, где ћемо учити једни од других и пружати адекватне информације становништву, било где да се налазе на планети. Место, где ћемо се потрудити да направимо друштво у коме ћемо сукоб одмах препознати и предупредити, тако што ћемо учити и размишљати медијаторски и стечене медијаторске вештине примењивати у свим сегментима друштва.
Ако тако будемо радили, створићемо друштво без насиља, без сукоба, створићемо медијаторско друштво.

© 2020 Медијатор Магазин
Izrada sajta KatanaWeb