Блажо Недић, адвокат, медијатор и тренер, Србија

Блажо Недић, адвокат и медијатор

Блажо Недић је међународно акредитовани медијатор, адвокат, тренер и консултант, са преко 25 година искуства у Србији, Европи и САД. Председник је Националног удружења медијатора Србије и један од 30 медијатора медијатора Светске Банке, где је ангажован као медијатор, фасилитатор, и тренер у 12 земаља југоисточне и западне Европе. Члан је глобалне мреже медијатора АДР Центер из Рима, а тренутно је ангажован као (Кеy) Експерт за Медијацију и АДР на ЕУ Пројекту „Подршка Врховном касационом суду Србије“.

Медијацијом се бави од 2002. године. Као медијатор, сертификован је од стране АБА Диспуте Ресолутион Сецтион, АДР Гроуп (УК) и ЈАМС Интернатионал (САД). У Србији је лиценциран као медијатор и акредитован као тренер за спровођење основне и специјализоване обуке медијатора од стране Министарства правде Републике Србије. Налази се на листи медијатора Привредне коморе Србије и Повереника за заштиту равноправности. Од 2006. бави се искључиво вансудским решавањем спорова и као медијатор поступао је у неколико стотина привредних, имовинских, радноправних и спорова у области дискриминације, укључујући и 40 предмета медијације пред Лос Ангелес Супериор Цоурт, у Калифорнији, САД. 2018. године био је ангажован од стране правног тима Генерал Елецтриц корпорације у решавању четири комплексна међународна привредна спора путем преговарања, медијације и арбитраже.

  1. године био је добитник ЈАМС Wеинстеин Интернатионал Медиатион стипендије, а од 2018. године је Сениор Феллоw Wеинстеин Интернатионал Медиатион Фондације. 2015. г. био је гостујући предавач на Клиници за медијацију на Правном факултету Универзитета у Београду. 2016. године добитник је признања од стране Удружења медијатора Словеније. 2017. и 2019. године био је медијатор и судија на међународном такмичењу Међународне привредне коморе у Паризу (ИЦЦ).

Члан је Адвокатске коморе Србије од 1997. године и судски преводилац за енглески језик при Вишем суду у Београду од 2003. Члан је Америцан Бар Ассоциатион (АБА) од 2002. Радио је у адвокатској пракси у Великој Британији и Србији. Био је члан правног тима Иан Мацдоналд QЦ у Хоусе оф Лордс предмету Регина в. ССХД (еx парте Абди & Гаве) 1 WЛР 298 ХЛ. Од 2001. до 2008. радио је као правни саветник УСАИД програма реформе правосуђа у Србији у организацији АБА/ЦЕЕЛИ, на пројектима правне реформе и алтернативног решавања спорова. Од 2008. године сарађује са организацијом Партнери Србија на пројектима јачања владавине права, примене медијације и АДР-а, развоја демократије и заштите људских права. Члан је радне групе Министарства правде РС за израду новог Закона о медијацији, а био је члан и радне групе за израду Закона о посредовању у решавању спорова 2014., као и радне групе за Закон о бесплатној правној помоћи 2017.г.

Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Београду, има завршене постдипломске студије „Интернатионал анд Цомпаративе Бусинесс Лаw“ на Метрополитан Университy у Лондону у Енглеској и Мастер диплому „ЛЛ.М. ин Диспуте Ресолутион“ стечену на Правном факултету Универзитете Пеппердине у Калифорнији, САД, као и сертификат из напредног преговарања од стране Правног факултета Универзитета Харвард, САД.

Редовно пише у међународним стручним публикацијма, блоговима, и форумима, држи тренинге и презентације на тему медијације и решавања спорова на домаћим, регионалним и међународним конференцијама и догађајима. Говори српски, француски и енглески, медијацију спроводи на српском и енглеском језику.

 Биографија преузета са Партнери Србија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.