DVOBROJ MAGAZINA MEDIJATOR – latinica

Dragi naši,

Sa zakašnjenjem, uz izvinjenje, ali i veliko zadovoljstvo stiže  dvobroj magazina Medijator. Period za nama je bio, u najmanju ruku,  uzbudljiv.

Za nas sigurno jeste. Još sumiramo utiske nakon plasiranja prvog broja magazina Medijator. Očekivali smo pozitivne reakcije, ali, priznajemo, da se sve veoma brzo dešava i da je odjek mnogo veći nego što smo mislili da će biti nakon prvog broja. Hvala vam na tome. Hvala vam na svim sugestijama, hvala na saradnji, hvala na informacijama, hvala vam što nam pišete.

Za ovo kratko vreme smo ostvarili regionalnu saradnju, na koju smo ponosni.

Zajedno smo sa Hrvatskom udrugom za mirenje (HUM), Nacionalnim udruženjem medijatora Srbije (NUMS) organizovali prvi regionalni vebinar na temu: Medijacija u skladu s vremenom. Zahvaljujući sjajnoj tehničkoj organizaciji HUM-a, govornicima i učesnicima, vebinar je ispunio sva naša očekivanja i pokazao da ova pretnja (Covid19) se i te kako može pretvoriti u šansu za medijaciju.

Povezali smo zemlje Zapadnog Balkana, ali i Zapadni Balkan sa ostatkom sveta. To nam je jedan od ciljeva. Spajanje. Razmena znanja, iskustva, ideja. Sinergija.

O samom vebinaru smo hteli da napišemo koju reč. Međutim, čitajući vaše komentare na četu, shvatila sam da ste vi najbolje opisali i medijaciju  i sam vebinar. S obzirom na to da je ovaj časopis namenjen svima, kako bi se informisali o medijaciji, verujem da će to najbolje učiniti čitajući  vaše komentare u četu, zbog čega sam rešila da ostavim ceo čet kao dodatak magazinu. Na kraju magazina pročitajte DODATAK MAGAZINU.

Čitajući vaše komentare, svi koji se prvi put susreću sa medijacijom, mogu da vide koliko je medijacija korisna, plemenita, humana profesija. Veštine koje se uče kada želite postati medijator vas oplemenjuju, a to utiče na čitavo vaše okruženje. Ko sve može biti medijator? To se vidi iz vaših pozdravnih poruka na samom početku. Iz različitih krajeva ste nam se javljali i pisali vaše primarne profesije. Tolika rzličitost najbolje će odgovoriti na pitanja o primeni i koristi medijacije u svim oblastima života. Ogromna sinergija  na jednom mestu. I još mnogo toga se može naučiiti iz vaših komentara. Sam vebinar se može pogledati na youtube, facebook, linkedin nalozima Medijator magazina, HUM-a ili NUMS-a. www.posrednik.org ; www.mirenje.hr ; www.nums.rs

A sada vas prepuštam člancima bez cenzure. Poželećemo dobrodošlicu novim saradnicima i opet vas pozvati da nam pišete.

Uživajte u čitanju. Na sajtu ispod svakog članka možete ostavljati vaše komentare, sugestije, kritike, izraziti neslaganja ili nam pisati na: redakcija.posrednik@gmail.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.