Амир Авдагић, дипл. правник и дипл. криминалист, Босна и Херцеговина

Амир Авдагић ,
Рођен 09.07.1975. године у Тузли где је завршио основну и средњу школу, а након тога Правни факултет и Факултет криминалистичких наука Универзитета у Сарајеву. Тренутно је на постдипломским студијама из области државног и међународног јавног права.

Радно искуство у приватном сектору, затим у ОСЦЕ Дипломатској мисији за Босну и Херцеговину (Одјелу за демократизацију и реформу јавне управе). Обављао је функцију савјетника замјеника министра правде Босне и Херцеговине, а од 2010.године ради као руководећи државни службеник-помоћник директора у државној Агенцији за антидопинг контролу Босне и Херцеговине. Као ескперт Вијећа Европе учествује у раду Мониторинг групе за примјену Антидопинг конвенције, као и у раду Европског комитета за ВАДА (WADA)- Свјетску антидопинг агенцију те Maccolin club за борбу против манипулација на спортским такмичењима Вијећа Европе.

Од 2018. године обавља функцију предсједника Источноевропске регионалне антидопинг организације.
Био је дугогодишњи предсједник, а сада потпредсједник Удружења медијатора Босне и Херцеговине. Добитник је највећег признања – Златне плакате за развој и промоцију медијације и алтернативног начина рјешавања спорова у Босни и Херцеговини. Организовао бројне конференције, округле столове, истраживања и друге пројекте у вези са медијацијом. Иницијатор је потписивања споразума о сарадњи са опћинама, привредним коморама и судовима у циљу бржег рјешавања привредних и других спорова. Промотор књиге „Медијација у правосудном систему Босне и Херцеговине“, аутора Ђемалудина Мутапчића. Члан Радне групе за израду Стратегије реформе сектора правде и члан Радне групе за израду Стратегије за алтернативно рјешавање спорова Виског судског и тужилачког вијећа БиХ (ВСТВ БиХ), те учесник у пројекту „Унапрјеђење учинковитости правосуђа“ ВСТВ БиХ.
Био је члан редакције индексираног часописа Правна мисао којег издаје Федерално министарство правде Босне и Херцеговине. Као коаутор објавио је издање „Лексикон управног права“, затим многе научне радове из области права и медијације. Члан управних одбора јавних предузећа „Комуналац“ Тузла, ЈП РТВ ТК-а, затим члан скупштинске Комисије за обазовање, културу, спорт и младе и Комисије за координацију питања младих у БиХ.

1 коментар


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.