Разумемо. Разумемо да је одлука донета унапред. Разумемо да нема везе са медицинском струком, јер медицинска струка је донела одлуку о изузећу Новака Ђоковића од вакцине ( на крају текста више о изузећима). Разумемо да се годинама тражи начин да се Новак дискриминише. Разумемо да је вакцина изговор. Сад смо разумели и да се медицинска струка не поштује и не пита и да служи као параван онда кад одговара владарима света. Разумемо страх од неукротивог, правдољубивог, хуманистичког, слободарског ума и духа. Разумемо страх од истине и правде. Све то разумемо. Разумемо и да новац врти где бургија неће, разумемо и немоћ пред особом која има висока морална начела, разумемо и дела која настају из те немоћи и страха као ово сад, а највише разумемо страх од доминације највећег спортисте у историји спорта /не, није претеривање већ чињенично стање и не, нисмо пристрасни, само објективни/. Разумемо и народ који се буни против „невакцинисаног Новака“ док се над њим спроводе ригорозне мере. И то разумемо и разумемо да власт мора политички да донесе одлуку тако што ће Новаку забранити улазак у земљу, како би умирила већину или бар оправдала своје нецивилизовано поступање и тортуру коју спроводи над њима. Разумемо да се манипулише и злоупотребљава људско незнање и необразовање (нпр. да постоје медицинска изузећа од вакцине и да се народу то може појаснити). Ма све то разумемо.

Оно што највише разумемо јесте да ово није само прогон Новака Ђоковића већ свега оног што Новак представља, а пре свега то је мир и слобода, толеранција, људска права, истина, правда, једнакост, борба против тлачења, против необразовања, против сиромаштва, борба против разлике и дискриминација… То је Новак Ђоковић и само сте га сад потврдили као симбол свега наведеног, овим вашим шовинистичким, неправедним, ограниченим, патетичним, нехуманим, неспортским поступком. И све то разумемо, али и разумемо страх од тога да ће Новак Ђоковић, симбол мира, слободе, правде, једнакости, истине, људскости, … подићи још један пехар, страх који је сувише велики да би се размишљало о нечем другом.  Боље да му угрозите сва права него да му дозволите да учествује и победи? Боље дa укаљате име своје и своје земље него да Новак победи опет. Разумемо и тај страх да Новак постане недостижан! Најбољи икада. Човек, чија сте права баш ви угрожавали док је био дете и који се изборио са свим злоделима која сте чинили. Он, ког сте и као дете ограничавали и сва права му угрожавали, комe сте одузели пре свега мир и слободу, се бори за помирење и толеранцију оних који су, као и он, то трпели и оних који су злодела чинили. Зар таквом, ретком, човеку дозволити да се попне на постоље још једном и поново уђе у историју непобедивих?

Зар тај симбол да подигне још један пехар? Зар баш он да буде најбољи свих времена, да постане недостижан? Разумемо страх од човечности у овом свету зла. Разумемо страх од најбољег. И зато вам опраштамо јер сте у систему ствари који представља све супротно, својом или туђом вољом, приморани или натерани. Опраштамо вам јер сте у систему злога: „Цео свет је у власти злога“ пише у Светом писму 1. Јованова 5:19 (за оне који још нису схватили ко влада овим светом). И кад се појави светиљка која светли као Новок, обасјава у тами, траже се сви начини да се угаси. Нисте ни свесни да овим вашим нехуманистичким, нецивилизованим, дискриминаторским и понижавајућим поступком сте учинили да светли још више. Он је сад још већи него што је био, а вашу земљу сте толико унизили и срозали. Све супротно сте постигли. Новакови поступци, та светлост, ако до сад није негде продрла, сад је обасјала целу земаљску куглу. Е, ово је нешто што ви не разумете! Ми смо све горе наведено разумели, ви ово последње нисте, а оно што ми не разумемо и што се питамо је:

где су сад те силне организације које се боре за људска права? Где су спортске организације и удружења? На крају где су те медицинске организације и струка која је дала изузеће (додуше нису знали да се ради о Новаку већ су изузеће дали само на основу медицинске документације за анонимну особу, јер да су знали да је реч о Новаку, папири се не би ни гледали и одлука би била у складу са политичком а не медицинском струком. С обзиром на то да су медицински папири прегледани анонимно, одлука је била непристрасна и објективна јер се није знало о коме се ради и донета у складу са медицинском струком: признаје се изузеће од вакцине и дозвољава учешће на турниру)? Зашто се нико не оглашава поводом политичког, нехуманог, неспортског прогона Новака Ђоковића? Где сте сви ви „борци за људска права“? Где сте иначе за важна људска питања, али где сте и сад? Селективна правда се врло често у последње време огледа управо код оних који се бусају у груди и декларишу као борци за људска права! Где сте сваки дан док хиљаде људи дневно умире од глади, тортуре, разних прогона по свету? Док се врше верски прогони у Русији, Еритреји и другим земљама, док страдају деца у подручјима захваћеним ратом, док се сва права деце, девојчица и жена у шеријатским земљама угрожавају…? Где сте? Где сте све ове године док милиони умиру од глади?

Говорите (Надал) како је 6 милиона људи у свету умрло за две године од последица вируса Сарс КоВ 2, а сваке године више од 6 милиона умре од глади!? Где вам је вакцина против глади?! Колико дискриминације, селективне правде, неправде, …, у свету у ком се никада више није говорило о људским правима!

Где сте сад сви? Где сте сад док се врши дискиминаторска тортура над највећим спортистом икад? Сад ћутите, док се највећи играч свих времена дискриминише! Ћутите! Ћутите зато што би његовом одбраном све лажи пале у воду, ћутите зато што не смете да проговорите јер би то значило крај свакој нацистичкој пропаганди, која се спроводи последњих година. Ћутите јер сте можда и сами део система? Ћутите јер сте свесни да ако проговорите то не би била одбрана само Новака Ђоковића, тенисера, већ одбрана свега што Новак данас представља!? Да ли зато ћутите? Ово није дискриминација Новака Ђоковића само, већ дискриминација свега што он представља, па и оних који су у сличној или истој ситуацији као Новак по питању вакцине! Ово је застрашивање свих слободарских умова. Ово је порука која се шаље у свет свима који су у ситуацији као Новак и размишљају као он. Сва његова права су угрожена, као и права милиона људи у свету. Где сте? Никад више неправде, дискриминације, глади, сиромаштва, беде (материјалне и менталне) а никад мање слобода, толеранције, правде, мира… Сад је свет показао своје право лице. Лицемерје и селективна правда. 26 особа је добило идентичан документ који омогућава улазак у земљу и учешће на турниру и само Новак пролази тортуру и само његов папир не важи, док је осталима то без проблема омогућено. Јасно нам је да је ово светска воља шачице политичара, да Новак не добије шансу да постане недостижан! Разумемо сад и разлоге за ово нељудско понашање.

Разумемо и да је било грешака у апликацији за визу, али се грешке исправе, преда се друга молба итд. Све разумемо и жалимо вас, јер сте показали своју немоћ, своје право лице. Јасно нам је да су и медицина и спорт под ногама политике. Јасно нам је свима да је ово класичан прогон Новака и свих истомишљеника јер:

Медицина је Новаку рекла ДА и за изузеће од вакцине и за улазак у Аустралију, а политика је рекла НЕ. Напокон је јасно као дан и као што рекосмо светиљка је напокон обасјала целу куглу: Медицина је под ногама политике!!! А и спорт изгледа! Овај случај са Новаком је победа истине. Истина је на постољу високо подигнута и ви ту сад не можете ништа. Овај случај је показао и доказао да медицинске одлуке, донете непристрасно, ослањајући се само на струку, нису у складу са политичком вољом.

https://luxurylaunches.com/celebrities/prior-to-the-us-open-hublot-has-signed-novak-djokovic-as-its-brand-ambassador.php
слика: https://luxurylaunches.com/

Новаче ако ти је за утеху, а знам да јесте: Подигао си пехар истине и слободе. Пехар за борбу и заштиту људских права и овај си пут победио, иако су хтели да те спрече у томе. Победио си! А овај пехар је најсјајнији до сад!

Нела Савић

1 коментар

  1. Pobeda slobode: „Novakova najveća pobeda iz Melburna: Migrant koji je 9 godina zatočen u hotelu užasa konačno je slobodan čovek“

    Bravo!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.