medijacija nela savic

SPECIJALNI DODATAK MAGAZINU

ČET SA REGIONALNOG VEBINARA: “MEDIJACIJA U KORAK S VREMENOM” – BEZ CENZURE

 

medijacija u korak s vremenom

Poštovani,

U organizaciji Hrvatske udruge za mirenje, Nacionalnog udruženja medijatora Srbije i Medijator magazina održan je prvi regionalni vebinar sa temom: Medijacija u korak s vremenom. Još jednom čestitke i veliko hvala svim učesnicima, a naročito HUM u na sjajnoj tehničkoj podršci, dragoj Suzani i lucijanu. Razmišljala sam da li da uopšte ovako nešto napravim. S obzirom na to da smo obećali, svim učesnicima, odgovore na pitanja na koja nismo stigli odgovoriti (čini nam se samo jedno pitanje je ostalo) u toku vebinara, pomislila sam da još izdvojim tek po koju značajniju rečenicu. Međutim, čitajući čet i pokušavajući tek po neku rečenicu da izdvojim, shvatila sam da je svrsishodnije  da ih ostavim sve, bez cenzure i to kao poseban dodatak magazinu. Možda ima onih koji bi ovako nešto smatrali  nepotrebnim ili prenaglašenim,  ja smatram izuzetno korisnim i važnim, naročito za sve one koji se prvi put susreću sa medijacijim.

Verujte, čitajući samo ovaj jedan čet, u kom se oglasilo nekoliko od devedeset dvoje, stalno,  prisutnih, izuzimajući one koji su pratili uživo prenos preko fejs profila zahvaljujući HUM – u, možete dobiti toliko informacija o medijaciji. Toliko toga na jednom mestu. Odvojite malo vremena da pročitate čet i videćete koliko je medijacija lepa profesija. Koliko je plemenita, korisna, humana. Profesija koja oplemenjuje, profesija koja ujedinjuje. Želela sam da svi koji imaju nekakvo predznanje, predrasudu ili nemaju znanje o medijaciji vide različitost primarnih profesija medijatora. Da vide koliko je medijacija primenjiva u svim životnim segmentima i svim životnim situacijama. Da vide njen značaj. Da požele da budu medijatori u svom okruženju i tako daju svoj doprinos društvu.

Ovakve akcije, kao što je ovaj INTERNACIONALNI VEBINAR, su korisne u razmeni ideja i iskustava, osmišljavanju budućih projekata, saradnje, što se vidi iz nekih komentara.

U toku ovog vebinara učesnici su nam dali povratnu informaciju i motivaciju da nastavimo dalje u pravcu u kom smo krenuli. Upoznali smo se i razmenili iskustva, rodile su se neke ideje, podelili smo ista zapažanja. Prepoznaćete čitajući čet.

Dodala sam na kraju i neku sliku sa face-a, jer osim iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije   preko  fejsa su se oglasile kolege i pratioci  iz Slovenije, BiH, Launsdorfa (Austrija).

Odgovorili smo i na dva pitanja na koja nismo u toku vebinara (pitanja i odgovori u tabeli). Ceo vebinar možete pogledati  na našem youtube kanalu The Mediator Magazine: https://youtu.be/WjN1P6EcR4g ili na fejsbuk stranicama kako našoj tako i na stranicama  NUMS-a i HUM-a.

Pogledajte koliko različitih profesija iz celog regiona. Koliko znanja, koilko iskustava. Sinergija na jednom mestu:

 

 

Master političkih nauka itd…

II DEO

NAKON PREDSTAVLJANJA I UPOZNAVANJA USLEDILI SU KOMENTARI, RASPRAVA, SUGESTIJE I PITANJA:

From Ana Raketic to All Panelists:  05:25 PM Pitanje za g Nedića. Da li je radna grupa završila sa pripremama i predlogom izmene i dopune Zakona o posredovanju i kada se može očekivati da dođe do usvajanja tih izmena?

From Sanja Bozic to All Panelists:  05:26 PM Nesumnjivo je medijacija brži, jeftiniji, korektniji način rješavanja sporova, ali kakva su vaša iskustva u pogledu upoznavanja i podizanju svijesti građana sa medijacijom? Koliko smo napredovali kroz sve ove godine u tom smjeru, naročito s obzirom na navike i karakter ljudi na ovim našim prostorima. Hvala, lp Sanja

From Srdan Simac to Pravda Daca, All Panelists:  05:28 PM Pa to je fantastično From Pravda Daca to All Panelists:  05:28 PM Da, slažem se sa g.Šimcem. Treba učiti u svakom smislu,

a učenje je rast.

From Mario Slišković to Everyone:  05:29 Neki odvikavanje od pušenja 🙂 za sada uspješno i dalje

From Pravda Daca to All Panelists:  05:29 PM Medijacija i jeste pre svega slušanje. Bravo Mario. Nema nemoguće.

From Srdan Simac to All Panelists:  05:30 PM Slušanje – najmoćnija komunikacijska i medijacijska vještina

From Aleksandar Zelenski to All Panelists:  05:30 PM Kada se očekuje neki procesni vid obaveznosti bar pokušaja  rešenja medijacijom, prvenstveno u Srbiji?

From Ana Raketic to All Panelists:  05:30 PM Da li mozemo očekivati sa tim pomenutim izmenama Zakona  najavljeno uvođenje nekog vida obaveznosti u primeni medijacije?

From Dejan Ukropina to Everyone:  05:32 PM Na koji način prevazići prepreku pisane forme sporazuma u medijaciji kod „online“ postupka? Prema zakonu koji je na snazi u Srbiji, sporazum može imati snagu vansudskog poravnanja, za čiju punovažnost je predviđena pisana forma.

From Snežana Mišić to All Panelists:  05:34 PM Da li je vreme Korone  ustvari čiljenica da će biti pogodna  za postupak  u svakoj oblasti medijacije? Jedan od glavnih strateških ciljeva Vlade jeste rasterećenje sudova u situaciji koja je sada?

From Pravda Daca to All Panelists:  05:34 PM PITANJE: da li će uskoro biti neke edukacije, usavršavanja, seminara  s obzirom da je ova situacija  nije dozvolila realizovanje dosta toga?

From Radmila Bonifačić to All Panelists:  05:35 Pitanje za gdina Srđana-da li se radi u HR, na obaveznosti medijacije u nekim sporovima ?

From Ana Raketic to All Panelists:  05:35 PM Hvala g. Nediću na datom odgovoru!

From Olivera Pejak Prokeš to All Panelists:  05:37 PM Kako rešiti problem nesrazmere – imamo veliki broj medijatora, a manji broj slučajeva koji se rešavaju medijacijom?

From Dejan Ukropina to Everyone:  05:37 PM U advokaturi Srbije prisutno je veliko protivljenje medijaciji, slično onome koje je postojalo ranije pri uvođenju sporazuma o priznavanju krivice u ZKP-u. Predrasude prema medijaciji, sasvim sigurno, dolaze u velikoj meri i iz profesije kojoj pripadam i koja je prilično „zatvorena“ i „kruta“ u primeni i prihvatanju novih načina razrešavanja sporova i konflikata.

From Pravda Daca to All Panelists:  05:38 PM Magazin Medijator ima sve pohvale od mene i mojih kolega. Bravooo Nela!

Odgovara: Hvala

From Biljana Jovic to Everyone:  05:39 PM Kao profesor u školi sam formirala tim za vršnjačku medijaciju. Smatram da je edukacija mladih na temu  medijacije veoma korisna za naše društvo.

Odgovara: Profesorka od nas imate 5+. Molimo Vas da nam se javite na redakcija.posrednik@gmail.com

From Tatjana Visacki to All Panelists:  05:40 PM Molim Vas da li biste medijaciju preporučili u slučajevima rodno zasnovane diskriminacije i seksualnog uznemiravanja. Zahvaljujem. OSTALI SMO DUŽNI ODGOVORE I SADA IH OBJAVLJUJEMO. Odgovaraju : 

Blažo Nedić: Da. Naravno, u drugom slučaju uz posebnu opreznost zbog mogućnosti sekundarne viktimizacije.


Dr Srđan Šimac: Tvrdi se da neki sporovi nisu za prikladni za medijaciju. Među njih se često svrstavaju konflikti povezani uz nasilje, pa i svakovrsnu diskriminaciju i uznemiravanje. Takva promišljanja samo su djelomično točna. Takvi sporovi su možda složeniji, teži i traže dulje vrijeme u medijaciji. Međutim, svi oni samo zbog njihove vrste, nisu unaprijed isključeni od mogućnosti rješavanja u medijaciji. Uvjerenje i praksa iskusnih medijatora je da za sudjelovanje u medijaciji nije toliko važno o kojoj vrsti konflikta ili spora se radi, već o kakvim strankama se radi. Točnije radi li se o strankama koje imaju dobru volju da sudjeluju u medijaciji s iskrenom željom da traže i nađu rješenje za zajednički problem te da ga trajno ostave iza sebe. Za takvo što, nema bolje prilike nego u medijaciji. Zato medijaciju doslovce zovu „najboljim vremenom u životu jednog spora.“

From Srdan Simac to Biljana Jovic, All Panelists:  05:40 PM Apsolutno ste u pravu Biljana

From Naja Tasic to All Panelists:  05:40 PM Radim kao medijator, otvorila sam kancelariju za medijaciju u Nišu. Nažalost,  stanovništvo na jugu Srbije misli da je medijacija besplatna jer im je tako prezentovana putem medija.

From Petar Petric to All Panelists:  05:41 PM Jučer nas dva odvjetnika pozvali svoje stranke koje su pred početak spora na sastanak da im objasnimo da je medijacija moguće rješenje za njihov spor. Kaže druga stranka meni je dobro u sporu, a nakon moje smrti baš me briga, nek preuzmu nasljednici. Da li mislite da bi mu u tome „pomogla“ viša cijena sudovanja ili suđenje mora ostati jeftino i neefikasno i traje do kraja života pa i dulje?

From Sanja Bozic to All Panelists:  05:41 PM Bravo Biljana! Mi se teško mijenjamo i zato je jako važno da djeca dobiju priliku. Sretno! lp Sanja

From Tata i pol – Tomislav to Everyone:  05:42
Pozdrav svima od udruge Tata i pol – već smo na nekoliko predavanja o medijaciji razgovarali o svrsi i rezultatima medijacije. Glavni problem je rješavanje problema putem medijacije kada jedna strana ima poziciju moći i medijacijom nema što dobiti već samo izgubiti već dobivene pozicije. 
Odgovaraju: 

U medijaciji se uvek ima i može nešto dobiti.  

 Dr Srđan Šimac: Premda medijacija po svom učinku može biti čarobna, medijator nije čarobnjak s čarobnim štapićem koji jednim zamahom rješava sve probleme. Također, medijator nije supermen. Medijator samo pomaže strankama osnažiti se, dobiti snagu supermena u suočavanju sa svojim bolnim problemom i njegovim rješavanjem. Medijacija nije prikladna za sve ljude i za sve sporove. Za uspjeh medijacije je najvažnija čvrsta želja i dobra volja stranaka u konfliktu ili sporu da se uhvate u koštac s njima i da da uz pomoć medijatora – osobe od njihovog povjerenja, aktivno rade i izravno sudjeluju u njegovom rješavanju. Odlučnost stranaka u konfliktu da se uključe u medijaciju tvrdi se čak je 80% uspjeha medijacije. Medijacijska praksa najboljih medijatora potvrđuje da se nagodba sklapa u 80% medijacija. Međutim, bez suglasnosti svih stranaka uključenih u konflikt, nema medijacije. Svjedoci smo ogromnih poteškoća dovođenja stranaka u konfliktu za zajednički stol. Da bi one u tome uspjele, prvo trebaju  1. priznati da imaju problem, 2. prihvatiti da je svaka od njih svojim činjenjem ili nečinjenjem pridonijela njegovom nastanku, 3. preuzeti odgovornost za njegovo rješavanje i aktivno suočavanje s njim, 4. pristupiti njegovom rješavanju na sasvim drugačiji način od onoga koji ga je proizveo i 5. biti spremne zatražiti i prihvatiti pomoć oko njegovog rješavanja. Ako bilo koji od ovih elemenata izostane, nema medijacije. Jednako je i sa strankama u poziciji moći, ako je riječ o stranci koja tu svoju moć zloupotrebljava. Takva stranka u pravilu ne prihvaća medijaciju. Međutim, ne rijetko u medijaciji sudjeluju stranke s nejednakom pozicijom moći, bilo ekonomskom, bilo pravnom, bilo po resursima, vremenu, sposobnostima, itd. I „moćne“ stranke kojima je stalo do rješenja, prihvaćaju medijaciju. A medijator/ica koji se u medijaciji stavljaju u sredinu između stranaka, na temelju njihovog povjerenja, svojim autoritetom, znanjem, vodstvom i pristupom, stvaraju sigurno ozračje u kojem se i po „moći“ nejednaka stranka, osjeća dobro i zaštićeno, te u takvim uvjetima ima dobre izglede ostvariti rješenje s kojim može biti zadovoljna. Nije slučajno da većina stranaka (i „moćnih“), pa i onih koje su na početku izuzetno skeptične u mogućnosti medijacije, na samom kraju medijacije, nakon sklapanja nagodbe, kaže: „Ma zašto samo za medijaciju nismo saznali ranije?“ Tome je tako jer su u medijaciji u kojoj stranke kreiraju vlastito rješenje spora koje svim odgovara, sve one pobjednici.  I „David i Golijat“ se u velikoj mjeri izjednačavaju u medijaciji.

From 83878517415 to All Panelists:  05:42 PM Mislim da je korisna promocija medijacije u sustavu obrazovanja. Mislim da učenici lakše prihvaćaju medijaciju u odnosu na nastavnike.

From Snežana Mišić to All Panelists:  05:42 PM Moje mišljenje raditi medijaciju u nekim osetljivim sporovima i oblastima ne bi bila moguća, zato što bi to bila ,,gluva“ medijacija je potiče iz društvenog života

From Ana Raketic to All Panelists:  05:43 PM Promociju sam radila i na televiziji i na društvenim mrežama, ali je jako teško i sporo dopreti do ljudi na način da shvate sve njene prednosti, naročito kad i kod pravnika imate jako veliki otpor. Zakon bi tu mogao pomoći upravo kroz vid uvođenja neke preliminarne sesije kod medijatora.

From Snežana Mišić to All Panelists:  05:43 PM Predhodni moj komentar se odnosi na onlajn medijaciju

From Biljana Jovic to Everyone:  05:45

Kad mladi ljudi nauče pravilno da rešavaju sukobe, u kojima se nađu, dobijamo kvalitetnije ljude i bolje društvo! Zato medijacija obavezno treba da se uvede u škole!

From Petar Petric to All Panelists:  05:46 PM Biljana, potpuno se slažem. od mladih očekujemo puno

From Snežana Mišić to All Panelists:  05:47 PM Da, baš tako

From Slobodan Martinovic to All Panelists:  05:48 PM Koja platforma je najbolja za online medijaciju? Koja digitalna kompetemcija je potrebna za online medijaciju.

From Biljana Jovic to Everyone:  05:48 PM Mišljenja sam da je empatija veoma važna u medijaciji , a da je nemoguće pokazati u onlajn medijaciji.

From Snežana Mišić to All Panelists:  05:50 PM Kako sprovoditi medijaciju sa klijentima koji nemaju veštinu u  tehnologijama? Moj komentar o onlajn medijaciji je važan iz dva razloga: Kako da onlajn medijaciji pristupe klijenti koji nemaju veštinu u IKT tehnologijama?

From Dajana Kostić to Everyone:  05:50 PM

Prvi put prisustvujem ovakvoj razmeni iskustava i prezadovoljna sam.

U Centru za socijalni rad u Staroj Pazovi, ulažemo velike napore da promovišemo uslugu medijacije. O tome razgovaramo na nivou naše ustanove i pokušavamo da principe medijacije primenimo u svakodnevnom radu.  Pripremili smo i tematski okrugli sto o značaju medijacije u lokalnoj zajednici, skup je odobren i od Komore socijalne zaštite ali usled uvođenja vanrednog stanja nije održan u aprilu. Želimo da promovišemo uslugu i da je na prihvatljiv način predstavimo našim građanima, saradnicima … partnerima, jer smo uvereni da  medijacija  predstavlja dobrobit za porodicu i  zajednicu. Srdačan pozdrav svima

From Biljana Jovic to Everyone:  05:51 PM Slažem se Dajana.

From Tata i pol – Tomislav to Everyone:  05:53 PM Čestitke Gđo Dajana Kostić – U Hrvatskoj CZSS ni ne spominju medijaciju a kamo li da se zalažu za promoviranje medijacije kao načina rješavanja problema.

From Sanja Bozic to All Panelists:  05:54 PM Educirati i ostale profesije, osim pravnih, o prednostima medijacije. Mislim da bi se na taj način brže i bolje promovirala na različitim poljima.

From Petar Petric to All Panelists:  05:54 PM Tu medijaciju koji spominju CZSS nije zapravo medijacija nego formalnost.

From Marija S. Dedović to All Panelists:  05:55 I mi imamo Sektor za medijaciju u okviru udruženja, budući da verujemo da je medijacija pravi način za rešavanje problema. Pokrenućemo ga uskoro. Svaka čast za vršnjačku medijaciju.

Mi planiramo edukacije za prevenciju vršnjačkog nasilja.

From Jadranka to All Panelists:  05:55 PM Pozdrav svima. Tata i pol je u pravu glede naših centar ZSS, iskusila sam potpune promašaje njihove „medijacije“ u konkretnim predmetima

From Aleksandar Zelenski to All Panelists:  05:55 PM Možete li akreditovati neku obuku on-line?

From Tata i pol – Tomislav to Everyone:  05:55 PM Može li se poraditi na jeftinijem ili besplatnom seminaru za medijatore?

From Marija S. Dedović to All Panelists:  05:55 PM Odličan vebinar! Hvala za korisne savete.

From Jadranka to All Panelists:  05:56 PM Super je da postoji časopis.

Odgovara: Hvala Vam

From Roza Aleksova to All Panelists:  05:56 PM Pomogla bi svakako Nacionalna strategija za razvoj medijacije  i osnovna obuka ili informiranje cijelog stanovništva. Sigurno bi pomoglo uvođenje obrazovnih predmeta na temu „Medijacija  i Pravo“ bar budućim pravnicima.

From Jadranka to All Panelists:  05:56 PM Kod nas nema ni toga, sve je na osobnom entuzijazmu pojedinaca kao što je Srđan i HUM

From 83878517415 to All Panelists:  05:57 PM Odlike, prednosti, sloboda koju medijacija pruža…,  posmatrati kao filozofiju življenja u svim spornim situacijama… da se pokušamo razumeti i potom sporazumeti… Lep medijatorski pozdrav za sve Tanja, Novi Sad.

From Jadranka to All Panelists:  05:57 PM Bilo je i besplatnih seminara, ali oni koji su ih završili nisu održavali licencu

From Jelica to All Panelists:  05:58 PM Pozdrav iz Kruševca. Mi uveliko, već dugo u Kruševcu radimo na promociji medijacije. Jedan broj skupova je prijavljen u Komori socijalne zaštite i održani su, a uradili smo i predstavu „Deca su naše ogledalo“ koja je namenjena borbi protiv vršnjačkog nasilja i promociji medijacije… O tome čitajte u sledećem broju časopisa Medijator, a nadamo se da ćemo uskoro gostovati i u gradovima širom Srbije.

From 83878517415 to All Panelists:  05:59 PM Vjerujem da veći broj medijatora smanjuje mogućnost ulaska u sukob.

From Mario Slišković to All Panelists:  05:59 PM Pitanje za advokata Nedića – mislite li da je advokatima teško maknuti se iz „cipela“ klasičnih ročišta-gdje su na neki način na sigurnom terenu, koji poznaju u odnosu na medijaciju koju smatraju, možda,  kao opasnost  za svoju profesiju sa financijske strane.

From Dejan Ukropina to Everyone:  06:00 PM

Zahvaljujem se na sjajnom webinaru i pozivu na učešće. Radujem se sledećem susretu. Srdačan pozdrav.

 i sledećem broju magazina.

From Snežana Mišić to All Panelists:  06:00 PM

Hvala na divnoj podršci!

From Marija S. Dedović to All Panelists:  06:00 PM Ja ne smatram da obuke trebaju biti besplatne. Čovek uloži toliko u sebe i obrazovanje… Vremena, novca… Svako treba da ceni svoj rad.  Svakako, cene zavise od mnogo faktora… Ovo je moje mišljenje kao polaznika obuka.

From Biljana Jovic to Everyone:  06:01 PM

Medijacija je, rekla bih, način razmišljanja

From Srdan Simac to Biljana Jovic, All Panelists:  06:01 PM Apsolutno Biljana!

From Mirjana Tripkovic to Everyone:  06:01 Hvala na odličnom webinaru!

From Jadranka to All Panelists:  06:01 PM Da, ljudi danas ne znaju razgovarati – pregovarati, tečaj medijacije razvija vještinu slušanja, koja danas nedostaje svima

From Petar Petric to All Panelists:  06:01 PM Tako je, ako imate dobar proizvod svatko će ga kupiti, bez obzira na sve

From Ana Raketic to All Panelists:  06:02

Hvala organizatoru i učesnicima na odličnom vebinaru!

From Sanja Bozic to All Panelists:  06:02 PM

Neslužbeno sam odradila medijaciju na otoku. Pomirila lijeve i desne susjede, barem sada komuniciraju (i razmjenjuju sadnice). Hvala vam na korisnom i ugodnom webinaru. Za sve oblike suradnje i pomoći stojim na raspolaganju. Veliki pozdrav svima sa Mljeta, Sanja

From BRANKA to All Panelists:  06:03 PM

Odlična edukacija

From Galaxy A7 (2018) to All Panelists:  06:03 Hvala vam na odlicnom webinaru!

From Kristina Zigic to Everyone:  06:03 PM I ja se zahvaljujem na sjajnom webinaru! Srdačan pozdrav iz Novog Sada!

From Radmila Bonifačić to All Panelists:  06:03 PM Kolega Blažo, napokon, netko istinu o advokatima-odvjetnicima! Hvala

From Adrijana to All Panelists:  06:03 PM

Hvala na zanimljivom vebinaru i promoviranju društveno vrlo korisne teme i načina rešavanja sporova.

From Josip Babeli to All Panelists:  06:03 PM Hvala. Vrlo uspješno.

From Jelica to All Panelists:  06:03 PM Hvala na sjajnom webinaru!!!!

From Sanja Bozic to All Panelists:  06:03 PM I nadam se da se vidimo na dodatnoj obuci na jesen.

From Petar Petric to All Panelists:  06:03 PM Pozdrav svim prijateljima medijacije iz Zagreba, ovo je odličan način povezivanja medijatora.

From Olivera Pejak Prokeš to All Panelists:  06:03 PM Vreme je zaista proletelo ! Hvala svima. Radujem se budućim vebinarima 🙂

From Nina Nicovic to All Panelists:  06:04 PM Slažem se sa Blažom što se tiče advokata i uzimanja u obzir njihovih honorara, pomoglo bi celoj situaciji i otkočilo dosta toga vezano za potencijalne slučajeve u medijaciji.

From Mario Slišković to All Panelists:  06:04 PM Hvala Vam svima od srca na organizaciji predivnog webinara! 

From Irena Lučić to All Panelists:  06:05 PM Zahvalnost panelistima što su podelili svoja iskustva i znanja sa nama.

From Jelena to All Panelists:  06:05 PM Hvala na korisnim pričama.

From Milana Josić to Everyone:  06:05 PM

Evo, lagano formiram ideju o medijaciji u srednjoj školi…

From Nina Nicovic to All Panelists:  06:05 PM Hvala na odličnom vebinaru! Pozdrav svima!

From Petar Petric to All Panelists:  06:05 PM Oduševljen sam s današnjim vebinarom. Čestitam svima koji su u tome sudjelovali i organizatorima i sudionicima.

From marko vekić to All Panelists:  06:06 PM Zahvaljujem sa na ovom odličnom webinaru. Ovo je prava inspiracija za dalje usavršavanje u ovoj oblasti!

From Đordana to Everyone:  06:06 PM

Bili ste sjajni motivatori za primjenu medijacije!

From Blazo Nedic to All Panelists:  06:07 PM redakcija.posrednik@gmail.com , Medijator magazin

From Jadranka to All Panelists:  06:07 PM Suzana, javite nam adresu magazina??

From Me to Everyone:  06:07 PM

redakcija.posrednik@gmail.com , Medijator magazin

From Jadranka to All Panelists:  06:07 PM FALAA

From Nina Nicovic to All Panelists:  06:07 PM Odličan crtež, istinit.

(ko je gledao vebinar zna o kakvom crtežu je reč. Ko nije neka ga pogleda na youtube kanalu The Mediator Magazine ili na zoutube kanalu Hum-a)

From Marija S. Dedović to All Panelists:  06:07 Hvala svima!

From Biljana Delic to Everyone:  06:08 PM Hvala na zanimljivom webinaru

From Milana Josić to Everyone:  06:08 PM

Biljana, možda Vas kontaktiram u svezi toga.

From 83878517415 to All Panelists:  06:08 PM Mi smo ideju o medijaciju realizirali u stvarnosti.

From Biljana Jovic to Everyone:  06:08 PM Naravno

From Mario Slišković to All Panelists:  06:08

Apsolutno sam za još ovakvih webinara. Savršeno utrošenih 1h.

From Dragana to All Panelists:  06:08 PM Hvala! Lijepi pozdrav!

From Jadranka to All Panelists:  06:08 PM Hvala svima, pozdrav.

From Radmila Bonifačić to All Panelists:  06:08 BRAVO!

From Pravda Daca to All Panelists:  06:09 PM Čast mi je bila učestvovati. Veliki pozdrav i nadam se skorom susretu, naročito upoznati se sa g Nedićem i g.Šimcem.

From Marija Ćuk to All Panelists:  06:09 PM

Odličan vebinar!

From Irena Lučić to All Panelists:  06:09 PM Pozdrav svim članovima NUMS-a i zahvalnost na odazivu u velikom broju

From Snežana Mišić to All Panelists:  06:09 PM Svako dobro!

From 83878517415 to All Panelists:  06:09 PM Hvala lijepa!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.